Tää on niin helppo, että en tiedä kehtaanko tätä ees laittaa. Mut juustolihapullat!
- sekoitetaan kulhossa
- paistetaan uunissa 200 astetta
400 g | jauhelihaa |
| sipuli |
1dl | korppujauhoja |
2dl | kermaa |
2dl | juustoraastetta |
| mausteet |
Uuni 200 astetta. Jauheliha huoneenlämpöön 30-60min ennen valmistusta. Korppujauhot kermaan turpoamaan. Silppua sipuli ja paista pannulla voinokareessa. Sekoita korppujauhokermaan jauheliha ja mausteina suolaa, jauhettua paprikaa, korianteria, mustapippuria. Hyvin vaivaten sekoittaen lisää sekaan sipuli ja lopuksi juustoraaste. Vaivaa sekoita. Paista uunissa pellillä leivinpaperilla, niin että tummuu hieman. Kesken paiston voi tökkiä pyöritellä ettei pala pohjista.
Keitä lisukkeeksi riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Riisiin ei laiteta öljyä, mutta lopuksi sekaan nokare.
Salaatiksi löytyi:
- jäävuorisalaatti
- tomaatteja
- omenoita
- kalamataoliiveja (lidl)
Leikkaa kokonainen jäävuorisalaatti leikkuulaudalla sopiviksi paloiksi ja huuhtele siivilässä. Leikkaa tomaatit ja kuoritut omenat lohkoiksi. Nakkaa sekaan oliivit.
Ei ollu helppo, unohdin sipulit jäähtymään pannulle. Napsin ne alkupalaksi. Suolaisuutta lisäsin sen sijaan annokseen chilihillolla.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti